Baozi 包子

Sastojci

Tijesto:

500g

brašna

250ml

mlake vode

1 paket

suhog kvasca

malo

soli

Punjenje:

250g

faširanog mesa

1

jaje

1 žlica

svijetlog sojinog umaka

1 žličica

tamnog sojinog umaka

1 žlica sezamovog ulja
malo soli
malo đumbira (usitniti)
komad poriluka (narezati na sitno)
2 žlice biljnog ulja

Priprema

Zamijesiti tijesto, pokriti folijom (ne aluminijskom nego prozirnom) i staviti negdje na toplo da se diže oko 1h.

Promiješati sve sastojke za punjenje.

Tijesto podijeliti na ca. 15 komada.

Komadiće tijesta rasukati tako da su u sredini malo deblji.

Onda staviti 1-2 žlice punjenja na tijesto.

Ovako se "baozi" zatvori:

http://www.youtube.com/watch?v=5EjTMvSgP0o

Gotove baozi kuhati ca. 15min na pari, ja sam za to koristila posudu od bambusa (http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/sito-za-kuhanje-na-pari/), možete umjesto toga i druge posude koristiti (http://metro-portal.hr/img/repository/2011/03/medium/kuhanje_na_pari_wi.jpg).

Stavite komad papira za pečenje na dno posude. Posudu stavite na lonac ili vok s vodom i morate paziti da uvijek ima dovoljno vode u loncu.

 

Write a comment

Comments: 0