Čupavci alla Sabina

Sastojci

Biskvit:

50g

margarina

250g

šećera

1

vanilin šećer

prstohvat

soli

2

žumanjca

 

limunova korica (+ malo soka)

300g brašna

1

prašak za pecivo

200ml

mlijeka

2

bjelanjka (snijeg)

 

 

1,5 žlice

kakaa

2 žlice

mlijeka

Glazura:

100ml

mlijeka

150ml

slatkog vrhnja (bez dodatka šećera)

100g

čokolade za kuhanje

220g

šećera

150g

margarina

 

 

Ostalo:
  kokos

Priprema

Biskvit:

Margarin, šećer, vanilin šećer, sol, žumanjce, limunovu koricu, brašno, prašak za pecivo i mlijeko promiješati po redu.

Pola tijesta staviti u drugu zdjelu.

U jednu polovicu tijesta dodati kakao i mlijeko i dobro promiješati.

U svako tijesto dodajte po pola snijega od bjelanjaka i lagano promiješajte.

U sredinu nauljenog lima za pečenje stavite jednu žlicu svijetlog, pa na to jednu žlicu tamnog tijesta. Nastavite tako dok ne potrošite svu smjesu.

Pecite oko 25min na 175°C.

 

Glazura:

Kad se biskvit malo ohladi, možete početi s pripremom glazure.

Jednostavno promiješajte sve sastojke i kuhajte miješajući dok ne zavri.

 

Ohlađeni biskvit narežite na kocke i umočite po jednu kocku u vruću glazuru, pa ju odmah uvaljajte u kokosu. 

Comments: 0