Lasagne alla Kebab

Sastojci

Nadjev:

1 porcija

kebab mesa

 

maslinovo ulje

3

rajčice

200g

rajčice iz limenke

1

kiselo vrhnje

1

luk

1 češanj

češnjaka

 

sol

 

papar

 

čili

 

origano

 

naribani sir

Mlinci:

oko 250g

brašna

 

sol

 

voda


Priprema

Pecite kebab meso na maslinovom ulju.

Dodajte luk, pecite nekoliko minuta i onda dodajte češnjak, na kockice narezane rajčice i rajčice iz limenke.

Kuhajte dok se rajčica ne raskuha, privremeno promiješajte.

Dodajte sol, papar, čili i origano.

Na kraju dodajte kiselo vrhnje.

 

Dok se nadjev kuha, ispecite mlince.

Zamijesite tijesto, podijelite na 3-4 dijela i rasukajte svaki dio na veličinu posude u kojoj ćete peći lazanje.

Stavite tepsiju što niže u pečnicu i pecite po jedan mlinac, najprije s jedne strane, pa ga okrenite.

 

Posudu za lazanje namažite uljem. Stavite jedan mlinac, pa nadjev, opet mlinac, i opet nadjev i tako dalje dok ne potrošite sve. Zadnji sloj je naribani sir. 

Pecite na 200°C dok sir ne pocrveni.

Write a comment

Comments: 0