Steamed Chocolate Bread 巧克力馒头

Sastojci

bijelo tijesto:

250g

brašna

125ml

mlake vode

pola paketa

suhog kvasca

3 žlice

šećera

tamno tijesto:

250g

brašna

125ml

mlake vode

pola paketa

suhog kvasca

3 žlice

šećera

2-3 žlice kakaa

Priprema

Zamijesiti svako tijesto posebno, pokriti folijom (ne aluminijskom nego prozirnom) ili poklopcem i staviti negdje na toplo da se diže oko 1h.

Tijesta rasukati na istu veličinu, staviti tamno tijesto na svijetlo i napraviti "roladu". Roladu režite na komadiće. 

Kuhati ca. 15-20min na pari, ja sam za to koristila posudu od bambusa (http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/sito-za-kuhanje-na-pari/), možete umjesto toga i druge posude koristiti (http://metro-portal.hr/img/repository/2011/03/medium/kuhanje_na_pari_wi.jpg).

Ako koristite posudu od bambusa, stavite komad papira za pečenje na dno posude. Posudu stavite na lonac ili vok s vodom i morate paziti da uvijek ima dovoljno vode u loncu.


Write a comment

Comments: 0