Pastítsio - Παστίτσιο

Sastojci

Umak 1:

 

luk

 

faširano meso

 

češnjak

 

pasirana rajčica

 

sol

  papar
  origano
  lovorov list
  Vegeta pikant
  slatka paprika
  jaje

Umak 2:

 

ulje

 

brašno

 

sol

 

papar

 

muškatni oraščić

 

mlijeko

 

jaje

Ostalo:

 

tjestenina (bucatini, maccheroni)

 

suhi naribani sir


Priprema

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.

Umak 1:

Pecite luk na (maslinovom) ulju. Dodajte faširano meso i pecite dok meso nije gotovo.

Dodajte pasiranu rajčicu i začine i nastavite kuhati. Ostavite da se malo ohladi.

Umak 2:

Pecite brašno s uljem i pazite da ne zagori. Maknite s vatre i dodajte mlijeko i začine (mora biti ko puding). Ostavite da se malo ohladi.

 

Namažite kalup za pećenje s uljem.

Stavite jedan sloj tjestenine i malo naribanog sira.

Promiješajte prvi umak s jednim jajem i sipajte na prvi sloj tjestenine.

Stavite drugi sloj tjestenine i naribanog sira.

Promiješajte drugi umak s jednim i jajem i sipajte opet na tjesto.

Možete opet staviti malo naribanog sira.

Pecite na 200°C.

Write a comment

Comments: 0