Torta od oraha

Sastojci

Tijesto:

5

jaja

300g

šećera

100ml

vode

100ml

ulja

100ml

ruma

250g

brašna

1

prašak za pecivo

1 šalica

mljevenih oraha

Krema:

5

jaja

9 žlica

šećera

1

vanilin šećer

125g

čokolade za kuhanje

250g

margarina (ili maslaca)

Glazura:

150g

čokolade za kuhanje 

4 žlice

ulja

Za ukrašavanje:

100g

margarina (ili maslaca) 

100g

čokolade za kuhanje

Ostalo:

 

 mljevenih oraha za ukrašavanje


Priprema

Tijesto:

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i rum pa ostale sastojke.

Peći u običnom limu na papiru za pečenje.

Pečeno i ohlađeno tijesto prerezati na dva dijela.

 

Krema:

Na pari mutite 5 jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se krema zgusne, dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite kremu sa strane neka se ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte margarin.

 

Glazura:

Čokoladu s uljem otopite na pari i dobro izmiješajte.

 

Ukrašavanje:

Prvi dio kore premažite kremom, stavite drugi dio kore i opet premažite koru s kremom, također premažite i bočne strane torte.

Izlijte još toplu glazuru po torti.

Za kremu za ukrašavanje rastopite 100g čokolade pa dodajte margarin. Kad se smjesa malo ohladi, napunite štrcaljku sa zvjezdastim nastavkom i ukrasite tortu.

Na kraju ukrasite tortu s mljevenim orasima po želji i stavite ju hladnjak.

Comments: 0