Pljeskavice od tikvice sa mozzarellom

Sastojci

1

manja tikvica

1 žličica

soli

1

mozzarella

1

manji luk

1

jaje

3 žlice

brašna

3 žlice

krušnih mrvica

malo

vlasca

malo

peršina

malo

kopra

malo

papra


Priprema

Operite, naribajte i posolite tikvicu. Ostavite 10-20min da pusti vodu pa dobro iscijedite.

Sitno narežite luk i vlasac.

Mozzarellu narežite na sitne kockice.

Sve sastojke dobro promiješajte.

Pržite pljeskavice na (maslinovom) ulju. Stavite po jednu punu žlicu smjese na tavu i stisnite da izgleda ko pljeskavica. Kad se zacrveni sa donje strane, okrenite i pržite dok se i druga strana ne zacrveni.

Gotove pljeskavice stavljajte na kuhinjski papir da upije masnoću.

Dobar tek!

 

Write a comment

Comments: 0