Čokoladna torta sa malinama

Sastojci

Biskvit:

8

bjelanjaka

200g

šećera

8

žutanjka

120g

brašna

50g

gustina

3 žlice

kakaa

 

 

Nadjev 1:

ca. 250g malina
150ml Juice od naranče
1 vanilin šećer
1 žlica gustina
   

Nadjev 2:

300g slatkog vrhnja (bez dodatnog šečera)
250g Mascarpone sira
2 paketića šlag fixa
50g šećera
1 vanilin šećer
  limunova korica
   
Ostalo:
300g čokolade za kuhanje
300g slatkog vrhnja (bez dodatnog šečera)
   

Priprema

Biskvit:

Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Umješajte lagano ostale sastojke.

Stavite pek papir na dno kalupa za torte i namažite rub kalupa margarinom.

Ulijte smjesu u kalup i pecite na 175°C oko 45-60min. Ostavite 5min u kalupu da se ohladi, onda pažljivo izvadite iz kalupa. Hladni biskvit prerežite 2 puta vodoravno.

 

Nadjev 1:

Od sastojaka skuhajte kompot. Ostavite da se ohladi.

 

Donji dio biskvita premažite kompotom.

 

Nadjev 2:

Stucite vrhnje dodavajući šećer i šlag fix.

Doadajte šlag u marscarpone sir

Pola kreme premažite preko kompota, stavite drugi dio biskvita, premažite s ostatkom kreme i stavite zadnji dio biskvita.

 

Rastopite nasjeckanu čokoladu za kuhanje sa vrhnjem dok ne dobijete glatku smjesu.

Izlijte pola čokolade po torti, ostatak stavite u hldanjak.

Mikserom promiješajte čokoladu i ukrasite tortu špricom za kolače.

 

 

Comments: 0